Henkilöstövuokrauksen edut ja ongelmat

Parhaassa tapauksessa sekä työntekijä että työnantaja hyötyvät vuokratyösuhteesta. Kaikenlainen ylimääräinen joustavuus työelämässä on yleensä vain positiivista. Joissain tapauksissa hyvä vuokratyöläinen saa vakituisen työn keikkapaikastaan tai ainakin häntä pyydetään uudelleen uuteen vuoroon. Diili ei kuitenkaan aina ole ihanteellinen niin työntekijän kuin työnantajankaan näkökulmasta.

Plussat ja miinukset työntekijän kannalta

Työntekijän näkökulmasta satunnaiset työkeikat siellä täällä eivät aina ole ongelmallisia. Työntekijän puolesta eräänlainen sitoutumattomuus on usein hyvä asia. Esimerkiksi opiskelujen ohessa tai perhetilanteen vaatiessa työntekijä voi valita, onko tarjottu työvuoro itselle mieluinen ja sopiiko se muihin aikatauluihin. Lisäksi kokemusta voi kertyä useammasta eri työpaikasta, jolloin tietenkin kokemus karttuu ja ammatillisten suhteiden määrä kasvaa.

Täysin vieraaseen paikkaan heitetty vuokratyöntekijä ei välttämättä ole parhaimmillaan.

Ongelmia saattaa kuitenkin muodostua. Useiden vuokratyöläisten ongelmaksi muodostuu se, että omia taitoja vastaavia työvuoroja ei tarjota tai niitä tarjotaan niin usealle, ettei niihin ehdi vastata tarpeeksi nopeasti. Tämä saattaa aiheuttaa ylimääräistä stressiä, kun elämää ei voi suunnitella etukäteen työvuorojen ympärille. Vuokratyöntekijä joutuu siis olemaan jatkuvasti valmiudessa. Lisäksi yksittäisiin vuoroihin on mahdotonta saada riittävää perehdytystä. Näin siis esimerkiksi vuokratyöläisenä palkattu tarjoilija ei ehdi yhden vuoron aikana omaksumaan kaikkea, mitä hyvään asiakaspalveluun kuuluu. Joillain aloilla perehdytyksen puute voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Määräaikaisten työsuhteiden ketjuttaminen ja perusteettomat irtisanomiset ovat Suomessa lainvastaisia, mutta vuokratyöntekijää ne eivät koske samalla tavalla, koska työnantaja on vuokratyöfirma eikä se, jolle työ tehdään.

Plussat ja miinukset työnantajan kannalta

Työnantajan kannalta tilanne on tietenkin päinvastainen. Se, että työntekijän voi ns. tilata heikolla hetkellä välittämättä irtisanomisiin tai määräaikaisuuksiin liittyvästäbyrokratiasta, on huomattavasti helpompaa kuin yhden työntekijän palkkaaminen viikoksi. Se voi olla myös hyvä tapa tutustua eri työntekijöiden työhön, joten uuden työpaikan avautuessa rekrytointi säästää aikaa ja vaivaa – sopiva henkilö on saman tien tiedossa! Henkilöstövuokrayritys hoitaa myös kaikki sivukulut, joten työnantajan ei tarvitse itse niistä huolehtia.

Työnantajan näkökulmastakaan tilanne ei ole ongelmaton. Koska varsinaisen rekrytoinnin tekee vuokratyöpalvelu, työntekijän valmiuksista kyseiseen työhön ei ole takuita. Tietenkin vuokratyöyritys tekee parhaansa, jotta yritys saa asianmukaisen ja ammattitaitoisen työntekijän. Joskus kuitenkin, esimerkiksi sesonkiaikana, työntekijäreservissä voi olla puutteita ja näin työpaikalle voi päätyä henkilö, joka ei ollenkaan vastaa odotuksia. Vuokratyöyritykselle maksettava hinta työntekijästä on luonnollisesti korkeampi kuin se olisi, jos työntekijä palkattaisiin yritykseen suoraan. Tämä voi kuitenkin olla kannattavaa, jos näin säästetään rekrytointi- ja sivukulukuluista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *